Ghid produse alimentare de calitate pentru câinele tău

Ghid produse alimentare de calitate pentru câinele tău

Citirea etichetelor de mâncare pentru câini este un exercițiu de inutilitate, cu excepția cazului în care cunoașteți regulile arcane care guvernează ceea ce pot spune, dar iată câteva orientări.

 

1. Ingredientele trebuie să fie listate în funcție de o cantitate descendentă.

Așadar, dacă carnea este primul ingredient (idealul pentru a depune eforturi), din punct de vedere tehnic, mâncarea conține mai mult din acel ingredient - pui, să zicem - decât orice alt ingredient. În realitate, puiul este un ingredient greu, deoarece conține multă apă, astfel încât producătorilor le este ușor să manipuleze eticheta listând mai întâi puiul și urmându-l cu diferite boabe, cum ar fi făina de grâu, tărâțe de grâu, făina de grâu etc. Cu toate acestea, este tot grâu și, dacă ar fi să-l pui la scară cu puiul, probabil că va depăși păsările.

 

2. Primul ingredient de pe etichetă ar trebui să fie întotdeauna carnea cu un nume

Cum ar fi pui, miel sau vită - spre deosebire de „carnea” generică, care ar putea fi orice.

 

3. Un aliment ar trebui să aibă mai multe proteine ​​din carne decât proteine ​​din cereale.

Din păcate, nu există nici o modalitate de a spune asta de pe etichetă.

 

4. Unul sau mai multe tipuri de carne sau produse lactate de înaltă calitate

Cum ar fi ouăle, ar trebui să figureze printre primele trei-cinci ingrediente. Dacă primul ingredient este o carne, urmată de numai cereale sau dacă primul ingredient este un bob, verificați alte mărci înainte de a cumpăra.

 

5. Termenii de marketing, precum natural sau premium, nu au o definiție legală oficială.

Dacă doriți să știți ce înseamnă producătorul prin „ingrediente de calitate umană” sau „70 la sută ecologice”, sunați la compania producatoare și cereți câteva răspunsuri. Fiecare cutie sau sac de mâncare pentru câini trebuie să enumere informațiile de contact pentru producător de pe etichetă.