Hrănirea unui câine adult

Hrănirea unui câine adult

Există o mulțime de moduri potrivite de a hrăni câinii. Puteți da câinelui dvs. mâncare uscată sau din conserve, gătiți pentru el, cumpărați o dietă crudă congelată sau toate cele de mai sus.

 

Ce fel de mâncare mănâncă un câine adult?

Nicio mâncare nu este potrivită pentru fiecare câine. Fiți dispusi să încercați alimente diferite până când veți gasi pe cel care este potrivit pentru câinele dvs. Veți ști prin ochii lui strălucitori, haina strălucitoare și nivelul energetic sănătos.

Mâncarea comercială uscată este convenabilă. Este ușor de cumpărat și susținut de cercetările producătorului. De asemenea, are o durată lungă de valabilitate. Ceea ce nu va ajuta este să ajute la menținerea dinților cainelui curățați, contrar a ceea ce cred mulți, deci nu credeți că hrănirea alimentelor uscate Max înseamnă că puteți să săriți periajul.

Sfat: garnisiți mâncarea uscată cu o lingură mică de conserve, puțină carne sau brânză de căsă pentru a adăuga mai mult gust.

Mâncarea din conserve are gust. Cainilor le place gustul. Cu toate acestea, este cea mai mare parte a apei, așa că plătiți mult pentru cantitatea de carne pe care o scoateți din cutie.
Probabil cea mai bună metodă de a folosi conserve este ca agent de îmbunătățire a aromelor pentru mâncarea uscată.

O dietă gătită acasă nu oferă surprize. Dar poate fi dificil să obții un echilibru nutrițional corect. Nu puteți arunca doar niște carne și orez și presupuneți că acesta va răspunde nevoilor câinelui dvs.

Sfat: găsiți rețete care au fost verificate de un nutriționist veterinar.

Dietele cu alimente crude sunt sănătoase dar scumpe. De asemenea, este nevoie de mult mai mult timp pentru a pregăti mancarea acasa. O mulțime de companii vând acum alimente crude, online sau în magazine de animale de companie, așa că nu trebuie să va obositi cu gatitul dar va costa mai mult.

Vegetarianul este mai bine dar cu muncă. Câinii pot trăi o viață lungă și sănătoasă cu dietele vegetariene, dacă le oferiți o mulțime de proteine ​​și toate vitaminele și nutrienții esențiali. Aproximativ jumătate din alimentația sa ar trebui să provină din cereale, iar cealaltă jumătate ar trebui să fie un amestec de proteine ​​și legume. Surse excelente de proteine ​​includ lintea, brânza de vaci, ouăle fierte și fasolea.

Un pic de brânză săracă în grăsimi este în regulă. Opțiunile sănătoase de cereale includ cartofi, orez brun, cereale integrale și pâine. (Nu hrăniți câinele cu ceapa, usturoiul, strugurii și stafidele, toate putând fi toxice pentru animalul dvs. de companie.) Puteți cumpăra acum versiuni de conserve pentru mesele vegetariene din cele mai importante lanțuri de magazine pentru animale de companie.

 

Cât mănâncă un câine adult?

Bazați cantitatea pe care il hrăniți pe felul în care arată. Nu de cât de foame pare sa-i fie. Cainii sunt artisti. Dacă te pot face să crezi că le este foame sau că au nevoie de mai multă mâncare, așa vor face.

Câteva reguli generale pentru hranirea unui câine:

  • Un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multă hrană sau o hrană cu proteine ​​mai mari decât un câine de canapea.
  • Câinii mici au cerințe energetice mai mari decât câinii mari și au nevoie de o hrană densă, bogată în nutrienți.
  • Chiar și câinii care sunt de aceeași rasă sau dimensiune pot mânca cantități diferite.
  • Cerințele de hrănire pot varia cu până la 30% la câinii care au aceeași vârstă, rasă sau sex, astfel încât este ușor să hrănești prea mult un câine în timp ce hrănești un alt prea puțin, chiar dacă ambii obțin aceeași cantitate de hrană.

 

Dimensiunea câinelui si cantitate de mâncare uscată pe zi

 

Mai puțin de 4,5 kg 1/4 la 1/2 cană

4,5 - 9 kg 1/2 la 1 cană

9 - 13,5 kg 3/4 - 1,5 căni

13,5 până la 18 kg 1,5 până la 2 căni

18 - 27 kg 1.5 - 2.5 căni

27 - 32 kg 2,5 - 3 căni

36 - 41 kg 3 - 4 căni

45 - 68 kg 4 - 5 căni

Mai mult de 68 kg 4.5 - 6 căni

 

Când îl hrănesc?

De două ori pe zi și încercați să faceți asta la aceeași ora în fiecare zi, deoarece câinilor le place rutina. Dacă încă nu a mâncat după 20 de minute, scoate-i vasul, astfel încât să învețe să-l mănânce totul deodată.