Hrănirea unui cățeluș - un ghid complet

Hrănirea unui cățeluș - un ghid complet

Un cățeluș mănâncă multă mâncare. De la naștere până la vârsta de șase luni, va trebui să mănânce de două până la patru ori mai mult decât un câine adult pentru a susține toată această creștere. O bună regulă degetul mare (laba?) Este că, după prima sa săptămână de viață, când greutatea lui se dublează față de ceea ce a fost la naștere, un cățeluș ar trebui să câștige una până la două grame pe kilogram de greutate adultă anticipată în fiecare zi. Asta înseamnă că, dacă cățelul tău ciobănesc german cântărește 34 de kilograme ca adult, ar trebui să câștige 100-140 grame pe zi ca un cățeluș.

 

Ce fel de mâncare?

În general, mâncarea pentru cățeluși este mai mare în proteine ​​și îmbogățită cu vitamine, minerale și grăsimi esențiale pentru creștere - adică în comparație cu mâncarea pentru câini obținută de același producător. Cu toate acestea, ingredientele dintre mărci pot varia foarte mult. Mâncarea comercială pentru cățeluși trebuie să îndeplinească standardele nutritive AAFCO (Association of American Feed Control Officials) pentru creștere și multe companii depășesc aceste standarde, testându-și produsele pentru a se asigura că susțin dezvoltarea cățelușilor.

Cu toate acestea, nu trebuie să fie - trebuie doar să îndeplinească standardele minime de nutrienți. În cele mai multe cazuri, primiți ceea ce plătiți. Ingrediente de calitate inferioară se găsesc la mărcile mai ieftine, în timp ce soiurile „premium” și „performante” includ ingrediente de calitate superioară pentru o mai bună digestibilitate.

Cumpărați „mâncare pentru cățeluși”. Este mai probabil să aibă nutrienții suplimentari de care are nevoie un cățel până când va fi crescut. (Cereți medicului veterinar pentru instrucțiuni cu privire la momentul în care acestea ar putea fi - câinii mici, desigur, se maturizează mai repede decât câinii mari.) Mâncarea obișnuită etichetată „pentru toate etapele vieții” este în regulă.

Luați în considerare produsele alimentare formulate din rase. Formulele de cățeluși de rasă mare ajută puii mai mari să crească într-un ritm suficient de gradat încât să aibă timp să dezvolte oase și articulații puternice. Formulele de rasă mică asigură o nutriție concentrată în muierele mici, cu dimensiuni de mușcătură, care răspund nevoilor metabolice ridicate ale unui cățel mai mic. Și, da, formulele de rasă medie vizează undeva între ele. Dacă nu găsiți mâncare formulată pentru rasă, este în regulă.

 

Cât costă?

Puii trebuie să mănânce mult - și nu prea mult. Ar trebui să fiți capabili să simțiți, dar să nu le vedeți coaste, și ar trebui să aibă o talie vizibilă când le priviți în jos. Acest lucru este valabil pentru cățelușii de orice rasă, mari sau mici.

În general, ar trebui să urmați liniile directoare din spatele pungului cu mâncare pentru câini și să vă ajustați în sus sau în jos în funcție de pofta de mâncare și de starea corpului.

 

Când?

La vârsta de aproximativ opt până la 12 săptămâni cățelușul tău mănâncă probabil de trei-patru ori pe zi. Totuși, nu trebuie să mănânce de multe ori. Dacă vi se potrivește programul pentru a-l hrăni doar de două ori pe zi, doar împărțiți cantitatea de mâncare pe care o oferiți în mod normal în două mese în loc de trei sau patru.

După ce a împlinit 6 luni, puteți și trebuie să reduceți numărul de mese pe care îl hrăniți la două. Începeți să reduceți cantitatea de alimente pe care le primește, urmând instrucțiunile furnizate de producătorii de alimente, ajustându-se după nevoie. Dacă hrănești prea mult, cei mai mulți câini te vor anunța lăsând în urmă în bolul său.

 

Considerații despre cățeluș

  • Puii de rasă mare au nevoie de o creștere lentă și susținută pentru a ajuta la prevenirea problemelor ortopedice, cum ar fi displazia de șold. Crește-le pe o dietă destinată câinilor de rasă mare sau alimente pentru câini adulți. Indiferent de dieta pe care o alegeți, nu trebuie să accentuați excesiv proteinele, grăsimile și caloriile.
  • Rasele mici, dar ciudate, cum ar fi pugii, au, de asemenea, nevoie de o dietă mai scăzută în calorii decât cele oferite de majoritatea alimentelor pentru cățeluși, deoarece sunt predispuse și la displazii de șold.
  • Hrănește-ți câinele la ore stabilite în fiecare zi, mai degrabă decât să lași mâncarea afară tot timpul, astfel încât să învețe un program. Excepție fac rase minuscule, cum ar fi Chihuahuas, care pot fi predispuse la hipoglicemie (glicemie scăzută). Acestea ar trebui să aibă mereu la dispoziție alimente pentru a le pune la punct.
  • Nu vă hrăniți niciodată cățelul de la masă. Încurajează doar cerșitul. Toți cei din familie trebuie să respecte această regulă.