Airedale Terrier

Airedale Terrier

Origine: Anglia

  1. Despre Airedale Terrier
  2. Personalitate rasa Airedale Terrier
  3. Statistici rasă câine Airedale Terrier
  4. Nutritie si ingrijire Airedale Terrier

 

Despre Airedale Terrier

Cunoscut drept „Regele Terrierilor”, Airedale este într-adevăr cel mai mare dintre toți terrierii. Rasa de câine își are originea în Valea Aire din Yorkshire și a fost creată pentru a prinde vidre și șobolani în regiunea dintre râurile Aire și Wharfe. Un câine sportiv capabil, ei au devenit și un câine de lucru ideal, dovedindu-și valoarea în timpul Primului Război Mondial.

Deși aceștia sunt câini de rasă pură, este posibil să îi găsiți în grija grupurilor de salvare sau a adăposturilor. Optați pentru a adopta dacă doriți să aduceți unul dintre acești pui acasă!

Airedale Terrier posedă o inteligentă deosebita, foarte încrezători, foarte jucăus care îi încântă pe stăpânii lor. Cu toate acestea, părinții începători de animale de companie și locuitorii de apartamente ar trebui să fie atenți. Acești câini au energie ridicată și au nevoie de multe exerciții fizice, iar intensitatea lor ar putea fi cam multă pentru dresorii de câini. Dar dacă puteți satisface nevoile fizice ale rasei și le oferiți spațiu pentru a alerga, de preferință sub forma unei curti mari, cu un gard înalt, sigur, atunci veți fi răsplătiți cu un tovarăș jucăuș și iubitor pentru întreaga familie - chiar si pentru copii!

 

Personalitate rasa Airedale Terrier

Airedale este un câine muncitor, independent și atletic, cu multă tracțiune, energie și rezistență. El este predispus la a săpa, a alerga și a lătra - comportamente care vin în mod natural la rasele terrier. Aceste trăsături pot fi frustrante pentru proprietarii care nu sunt familiarizați cu personalitatea Airedale.

Dacă vă gândiți la un Airedale, luați în considerare dacă sunteți dispus să trăiți cu înclinația lui către comportamente potențial nedorite - și dacă doriți să vă ocupați de provocările care vin cu natura sa independentă. Dacă decideți că sunteți, veți fi încântați de atitudinea activă, iubitoare de distracție, chiar comică a lui Airedale.

Airedale este o rasă plină de viață și are nevoie de multă activitate. Nu-l lăsați în pace pentru perioade lungi de timp, sau este probabil să se plictisească, ceea ce duce la comportamentele distructive menționate anterior. Mențineți antrenamentul interesant și proaspăt - exercițiile repetitive vor deveni o plictisire pentru Airedale. El este cel mai bine motivat de tratamente și alte metode de întărire pozitivă; trebuie evitate metodele de pregătire de forța.

Un paznic de încredere, Airedale se mândrește cu protejarea familiei sale. Poate fi un gardian aprig, dar este prietenos cu familia și prietenii.

În cele din urmă, temperamentul este afectat de o serie de factori, inclusiv ereditatea, formarea și socializarea. Puii cu temperamente drăguțe sunt curioși și jucăuși, dispuși să se apropie de oameni și să fie ținuți de ei.

Întâlnește întotdeauna cel puțin unul dintre părinți - de obicei mama este cea care este disponibilă - pentru a te asigura că au temperamente frumoase cu care te simți confortabil. Întâlnirea fraților sau a altor rude ale părinților este de asemenea utilă pentru a evalua cum va fi un cățel când va crește.

Ca orice câine, Airedale are nevoie de socializare timpurie - expunere la mai multe persoane diferite, puncte de vedere, sunete și experiențe - când sunt mici. Socializarea ajută să vă asigurați că puiul dvs. Airedale crește pentru a fi un câine bine rotunjit.

Înscrierea la un curs de grădiniță pentru cățeluși este un început minunat. Invitarea vizitatorilor în mod regulat și ducerea lui în parcuri aglomerate, magazine care permit câinilor și plimbări pe îndelete să se întâlnească cu vecinii, îl vor ajuta, de asemenea, să-și lustrească abilitățile sociale.

 

Statistici Airedale Terrier

Grupă rasă câine: Caine Terrier
Hipoalergenic: Da
Speranță de viață: 10 - 12 ani
Culoare: Negru și maro
Temperament: inteligent, ieșitor, alert, prietenos, încrezător, curajos
Înălțime:
Femelă: 56–59 cm
Bărbat: 58–61 cm
Greutate:
Feminin: 18–20 kg
Mascul: 23–29 kg

 

Nutritie si ingrijire Airedale Terrier

Cantitate zilnică recomandată: 1,5 până la 2,5 căni de mâncare uscată de înaltă calitate pe zi, împărțită în două mese.

NOTĂ: Cât de mult mănâncă câinele dvs. adult depinde de dimensiunea, vârsta, construcția, metabolismul și nivelul activității sale. Câinii sunt persoane fizice, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de mâncare. Aproape că nu înseamnă că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai mult decât un câine de canapea. Calitatea mâncării pentru câini pe care o cumpăra face, de asemenea, o diferență - cu cât hrana pentru câini este mai bună, cu atât mai mult va merge spre hrănirea câinelui dvs. și cu atât mai puțin va trebui să vă agitați în vasul câinelui.

Păstrează-ți Airedale în formă bună, măsurându-i mâncarea și hrănindu-l de două ori pe zi, în loc să lași mâncarea afară tot timpul. Dacă nu sunteți sigur dacă are exces de greutate, dați-i testul ochiului și testul hands-on.

În primul rând, privește-l în jos. Ar trebui să poți vedea o talie. Apoi așezați-vă mâinile pe spatele lui, degetele mari de-a lungul coloanei vertebrale, cu degetele întinse în jos. Ar trebui să fii capabil să simți, dar să nu-i vezi coaste fără să fii nevoit să apese tare. Dacă nu poți, el are nevoie de mai puțină mâncare și mai mult exercițiu.

Pentru mai multe despre hrănirea Airedale, consultați ghidul nostru pentru cumpărarea mâncării potrivite pentru cainele tau, hrănirea cățelușului și hrănirea câinelui dvs. adult.