Akita Inu

Akita Inu

Origine: Japonia

  1. Despre Akita Inu
  2. Personalitate rasa Akita Inu
  3. Statistici rasă câine Akita Inu
  4. Nutritie si ingrijire Akita Inu

 

Depre Akita Inu

Akita este o rasă câine mare și puternică, cu o prezență nobilă și intimidantă. Au fost folosite inițial pentru paza regalității și nobilimii în Japonia feudală. Acești câini au urmărit și au vânat mistreți, urs negru și uneori căprioare.

Akita nu se teme de provocări și nu se sperie ușor. În consecință, ei sunt tutorii temători și loiali ai familiilor lor. Cu toate acestea, sunt și câini afectuoși, respectuosi și amuzanți atunci când sunt antrenați și socializați corespunzător.

Un Akita are obisnuinta de a saliva un pic și este posibil să va puna la treaba prin casa. Cu siguranță, proprietarii ar trebui să fie pregătiți pentru o curățare. În plus, ei tind să fie încăpățânați și nu sunt prea îndrăgostiți de străini. Deși acestea pot fi trăsături bune pentru un paznic, vor avea nevoie de un antrenor cu experiență dacă vor interacționa cu alte animale sau oameni.

Acestea fiind spuse, câinii din această rasă sunt tovarăși fideli, care vor fi atașați de omul potrivit pentru viață cu adorație și dragoste. Prin urmare, dacă tu și familia dvs. sunteți în fața provocării și luați în considerare adoptarea unui Akita, veți avea un prieten pe tot parcursul vieții care nu va renunța la dvs.

 

Personalitate Akita Inu

Akita este un câine îndrăzneț și voinic, în mod firesc ferit de străini, dar extrem de loial familiei lor. Sunt atenți, inteligenți și curajoși. Acestia tind să fie agresivi față de alți câini, în special cei de același sex. Este cel mai potrivit pentru o gospodărie cu un singur câine.

Cu familia, Akita este afectuoasă și jucăușă. Ei se bucură de tovărășia familiei și doresc să participe la activitățile zilnice. Sunt bucuroși și se bucură că transportă jucării și obiecte de uz casnic în jur. În ciuda credinței obișnuite că nu latră niciodată, ei sunt de fapt zgomotoși, și - da, lătrat dacă cred că situația o justifică.

Fiți conștienți, personalitatea puternică a lui Akita poate fi copleșitoare. Nu este câinele pentru un singur proprietar și nu este pentru persoane timide. Au nevoie de un proprietar care să ofere o disciplină fermă și plină de iubire.

Activitatea este esențială pentru această rasă activă. Au nevoie de mult efort pentru a nu se plictisi.

Akita tendința de a deveni agresiv dacă este permis, sau dacă nu sunt crescuti corespunzător. Instruirea Akita este esențială, la fel și o socializare adecvată de la o vârstă fragedă. Rețineți că această rasă este încăpățânată, așa că este necesară răbdare suplimentară pentru a-i învăța maniere canine adecvate.

 

Statistici rasă câine Akita Inu

Alte nume:
Akita Inu
Akita japonez
Câine mare japonez
Speranță de viață:10 - 15 ani
Greutate:

Masculin 27–41 kg
Femelă 23–36 kg
Înălțime:
Masculin 64–69 cm
Femeie 58–64 cm
Culoare: ginger, roșu, alb, blană albă pe zonele ventrale ale câinelui (variantele genetice pot include negru și gri) (urajiro)

 

Nutritie si ingrijire Akita Inu

Cantitate zilnică recomandată: 3 - 5 căni de mâncare uscată de înaltă calitate pe zi

Cât de mult mănâncă câinele dvs. adult depinde de mărimea, vârsta, construcția, metabolismul și nivelul de activitate. Câinii sunt persoane fizice, la fel ca oamenii și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de mâncare. Aproape că nu înseamnă că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai mult decât un câine de canapea.

Calitatea mâncării pentru câini pe care o cumpăra face, de asemenea, o diferență - cu cât hrana pentru câini este mai bună, cu atât mai mult va merge spre hrănirea câinelui dvs. și cu atât mai puțin va trebui să verificati castronul câinelui.

Discutați cu medicul veterinar despre formularea unei diete adecvate pentru câinele dvs. individual.