Metis

Metis

Origine: Anglia

Metis este o combinatie intre doua rase. Metis - un tip special de câine. 

Rasa de câine metis sau corcitura se referă la câinii care sunt rezultatul încrucișării între două sau mai multe rase diferite de câini. Acești câini sunt adesea cunoscuți și sub numele de "câini mixți". Nu aparțin cainilor de rasă pură. Prin apariția unui cățeluș nou-născut, este imposibil de a prezice ce rasa de gene din ea va domina.

În general, câinii metișii sunt unici și individuali, cu trăsături care pot fi combinații ale raselor de părinți. Acestea pot include dimensiunea, forma și culoarea corpului, dar și temperamentul și personalitatea. De exemplu, un câine metis poate avea trăsături de la o rasă de câine cu părul lung și o altă rasă cu părul scurt, sau poate avea o combinație de personalitate liniștită și de alertă.

Câinii metiși sunt adesea cunoscuți pentru sănătatea și durata lor de viață mai mare decât a câinilor cu pedigree. Aceștia pot fi, de asemenea, mai ieftini de achiziționat decât câinii de rasă pură și pot fi găsiți în adăposturi sau organizații de salvare a animalelor.

În general, câinii metiși au o personalitate plină de viață, sunt afectuoși și loiali și pot face animale de companie minunate. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor câinilor, este important să îi educați și să îi socializați corespunzător pentru a se asigura că se comportă bine în prezența oamenilor și a altor animale.

 

Alimentatie

Câinii metiși pot fi hrăniți cu o varietate de alimente, inclusiv alimente comerciale pentru câini, alimente naturale și diete speciale pentru câini cu probleme de sănătate.

Alimentele comerciale pentru câini, cum ar fi crochetele sau conservele umede, pot oferi câinilor metiși nutrienții esențiali de care au nevoie pentru a fi sănătoși și energici. Este important să citiți eticheta alimentelor comerciale și să alegeți un produs de calitate, care să ofere toți nutrienții esențiali de care câinele dumneavoastră are nevoie.

Alimentele naturale, cum ar fi carnea, legumele și fructele, pot fi o alternativă sănătoasă la alimentele comerciale pentru câini. Cu toate acestea, este important să discutați cu un veterinar înainte de a începe o dietă alimentară naturală pentru câinele dumneavoastră, deoarece nu toate alimentele umane sunt sigure pentru câini și nu toate dietele alimentare naturale pot oferi toți nutrienții de care câinele dumneavoastră are nevoie.

Pentru câinii cu probleme de sănătate, cum ar fi alergiile alimentare sau afecțiunile gastro-intestinale, pot fi necesare diete speciale, prescrise de un veterinar. Aceste diete pot fi mai scumpe decât alimentele comerciale sau naturale, dar pot ajuta la îmbunătățirea sănătății câinelui dumneavoastră.

În orice caz, este important să furnizați câinelui dumneavoastră o alimentație echilibrată și sănătoasă, adaptată nevoilor sale specifice și să i se ofereți apă proaspătă și curată în permanență.